Category Hijab Tutorial

Tutorial Memakai Tudung Instantshawl Beeshine Vivadea

Tahun ni brand Vivadea kembangkan design awning vshape pada instantshawl. Terhasil lah beeshine. Wuhuu! Gambar lain tengok kat intagram vivadea Innerneck awning v ni dah lama diya keluarkan sejak 2012 lagi. Dan rekaan ni memang masterpiece & legend sangat. Dan…

Tanpa Innerneck, Tudung Bawal Ruffle Tak Gelembung Bila Dipakai

Hello all! Kebelakangan ni saya seriusly terkenan nak berbawal jer tau. Biasanya saya pakai tudung bawal kain crepe. Beli pun kat ekspo midvalley masa tu. RM8 sehelai. Cantik memang cantik tapi tak selesa pakai sebab tudung asyik melorot ke depan.…

TUTORIAL 15 saat Instant Shawl Dhia Vivadea

Januari 2015 vivadea akan keluarkan rekaan terbaru yang best gila! Best sebab tak payah susah2 nak melilit sana sini. Dan kadang tu shawl yang kita lilit pakai tu membuatkan rasa rimas dan panas. Ye la, terbelit sana terbelit sini.Material tak…

HIJAB TUTORIAL TERPANTAS by VIVADEA

Hi korang!!! Dah berkurun tak membebel kat blog.. Haih sejak jadi selfie queen sedunia ni, hidupku busy sikit la weh..Mueheheh.. Busy reka baju raya sendiri! Okeys tak caya tengok gambar ni dulu ea, buat gula2 engkorang.. Sebenarnya ni tahap desperate…

CARA / TUTORIAL MEMAKAI SELENDANG VIVADEA PART 1

Assalamualaikum! Mulakan hari anda dengan senyuman dan hati yang riang ria lompat2 joget2 sebelum ke sekolah,kuliah,tempat kerja,etc.. Aktifkan diri dan mulakan dengan sesuatu yang positif **mak enon boleh tak jangan nak poyo sangat..Sila cepat bagi tutorial nak pakai selendang vivadea.!!…

TUTORIAL MEMAKAI TUDUNG BAWAL VIVADEA part 2

Hai engkorang yang hots meletops macam #hakakkepochi!  Ingat tak duuuuluuuu-dulu lagi #hakakcomel360 ada buat 1 jer tutorial memakai tudung bawal vivadea ??Ingat tak? ingat tak?  Eh kompem la memang tak ingat kan kan?? hahaha! Entry post tahun bila hakak sendiri…