Celebrate Birthday Bawa Baby Aali Sampai ke Sabah

Alhamdulillah dah makin bertambah usia diri sendiri ni. Makin lama makin terasa bambam weh! Menyusukan baby tapi apesal tak kurus2 ni? Hahaha! 

Celebrate Birthday Bawa Baby Aali Sampai ke Sabah 1

CELEBRATE BIRTHDAY BAWA BABY AALI SAMPAI KE SABAH 

Apapun tahun ni special sikit sebab husband buat birthday suprise kat Sabah! Bonda is happy to the moon and mars back to earth.. Haha.

Dan ni kira percutian pertama kami bertiga.

Baby Aali first time naik flight tanpa nangis & paling penting kulit ekzema/allergy dia semakin pudar.. Tapi,  hanya masa kat Sabah je lah.

Balik semenanjung terus naik balik ekzema dia. Hihi.

Celebrate Birthday Bawa Baby Aali Sampai ke Sabah 2

Pengalaman Dya duduk menetap kat Sabah dulu, memang ketara sangat.

Lagi-lagi tang kulit.

Kat Sabah kulit Dya jadi bersih & cerah.

Pindah KL geseng terus. Haha. Jomlah kita pindah ke Sabah nak? Banyak fresh food/seafood & fresh air juga.

Ok sambung cerita percutian.

Sampai ja kat Kota Kinabalu,  Sabah,  kitorang terus singgah makan kat kedai ayam penyet kawan,  Effa.

Dya dari pregnant mengidam nak makan situ. Baru sekarang dapat rasa hilangkan ngidam tu. Hehe.

Celebrate Birthday Bawa Baby Aali Sampai ke Sabah 3
Celebrate Birthday Bawa Baby Aali Sampai ke Sabah 4

Kat restoran Effa, setel je makan, diorang (kawan2 Sabah) & husband buat birthday celebration..

Masa tu sebenarnya Dya tak suprise sangat sebab macam dapat detect husband plan something sebelum kitorg bertolak ke Sabah.

Cuma macam tak sangka effort kawan & husband siap beli kek cumil & balloon with coklat..

Benda yang memang Dya suka gila dari dulu.

Celebrate Birthday Bawa Baby Aali Sampai ke Sabah 5
Celebrate Birthday Bawa Baby Aali Sampai ke Sabah 6

Thanks korang.. Dya hargai sangat semuanya..

Tq to mastermind too, my husband. Hehe.

Ni antara salah satu celebration paling best untuk Dya.

Selain tu, semestinya celebration dengan family the best! Tiba-tiba rasa rindu kat family di kampung.

Rasa nak balik kampung sekarang jugak.

Owh, kiranya percutian pertama dengan Baby Aali sangat special kalini, sebab ada celebration birthday bonda dia kat Sabah..Hehe.

Leave a Reply