Minum Kolagen Sarang Burung The Joy Of Life Untuk Kulit Kenyal Cantik

Minum Kolagen Sarang Burung The Joy Of Life Untuk Kulit Kenyal Cantik 1
Untuk Kulit Kenyal Cantik

20 Oktober, atas jemputan dari BroFramestone, Dhia dan rakan blogger lain hadir ke majlis Soft Launch minuman sarang burung “The Joy Of Life” bertempat di Glasshouse Seputeh.

Minum Kolagen Sarang Burung The Joy Of Life Untuk Kulit Kenyal Cantik 2

Baca Cara Nak Ke Glasshouse Seputeh Guna Public Transport

Sebelum tahu pasal air kolagen sarang burung The Joy Of Life ni, Dhia selalu dengar sarang burung bagus untuk kulit halus.

Biasanya nak makan sarang burung ni kos sangat eksklusif & masyarakat China saja yang selalu makan.

Kalau masyarakat Melayu jarang2 nak makan sarang burung sebab mahal. Kan?

Itu yang Diya tahu lah.

MINUMAN KESIHATAN SARANG BURUNG THE JOY OF LIFE DIJUAL HARGA MAMPU MILIK

Minum Kolagen Sarang Burung The Joy Of Life Untuk Kulit Kenyal Cantik 2
Perisa Longan (Kolagen Sarang Burung The Joy Of Life) – ni isi dalam botol. Sedap sarang burung tu.

Rupanya, sekarang takyah dah beli yang mahal. Sebab Ecolite Biotech Manufacturing Sdn Bhd dah keluarkan jenama minuman terbaru, “The Joy Of Life” yang guna sarang burung sebagai bahan utama! Yess!

Korang boleh beli dah kat 7 Eleven yang berdekatan. Harga sebotol RM6.80 & berbaloi sebab selain buat korang rasa kenyang, minum camtu je kulit boleh jadi halus. Satu botol tu ada 2500mg kolagen & jangan tanya kenapa kulit aku cantik lepasni okayh? haha.

Owh, selain kulit jadi cantik halus, fungsi lain minuman Sarang Burung dari Ecolite ni boleh:

  • merangsang pertumbuhan sel dalam badan
  • Menguatkan sistem imunisasi & pernafasan
  • memperbaiki fungsi organ dalaman
  • kulit awet muda

Aku rasa ni rahsia Chinese kulit bersih. Diorang mesti selalu makan sarang burung ni kan?

Diya excited & fall in love dengan air sarang burung dari Ecolite ni sejak kenal produk ni semalam. 

Kat event bukan salah aku kalau aku minum sampai 3 gelas sarang burung. Haha! Sebab sedap. Ada 5 perisa lain rasa, (original, aloe vera, lychee, logan, red dates with wolfberry ) Paling aku suka perisa original. Macam ada bau pandan & rasa macam air sea coconut sikit. Tak tahu nak explain, korang kena rasa sendiri. Serius sedap.

Minum Kolagen Sarang Burung The Joy Of Life Untuk Kulit Kenyal Cantik 3
Perisa Red Dates with Wolfberrys (Kolagen Sarang Burung The Joy Of Life)
Minum Kolagen Sarang Burung The Joy Of Life Untuk Kulit Kenyal Cantik 4
Perisa Aloe Vera (Kolagen Sarang Burung The Joy Of Life)
Minum Kolagen Sarang Burung The Joy Of Life Untuk Kulit Kenyal Cantik 5
Perisa Original (Kolagen Sarang Burung The Joy Of Life)
Minum Kolagen Sarang Burung The Joy Of Life Untuk Kulit Kenyal Cantik 6
Perisa Longan (Kolagen Sarang Burung The Joy Of Life) – kredit gambar FadziRazak
Minum Kolagen Sarang Burung The Joy Of Life Untuk Kulit Kenyal Cantik 7
perisa laici (Kolagen Sarang Burung The Joy Of Life)

Minum Collagen Bird’s Nest The Joy Of Life Untuk Kulit Kenyal Cantik Dalam Minuman kolagen sarang burung, The Joy Of Life ada sarang burung, kolagen ikan laut, gula batu & RO Water.

Bab status halal jangan risau, sebab minuman ni dah dapat sijil sah HALAL dari jakim.

Minuman selamat diminum sebab bahan yang diorang guna semua bahan organik & takda campuran pelik-pelik.

Mr Steve Lim, Sales & marketing director of Ecolite kata, kepakaran syarikat mereka memang mengutamakan kesihatan semulajadi & ada unsur perubatan tradisional Cina (kan dah cakap, ni mesti rahsia diorang kulit cantikkk. hehe). Jadi, produk yang dikeluarkan ni tak ada pewarna tambahan mahupun pemanis tiruan. 

Lagi satu nak tambah.

Biasanya setiap kali travel, dalam kereta wajib ada beli sebotol air sebenarnya.

Dan setiap kali nak pergi beli, Diya akan jadi confius nak pilih beli air apa. Sebab air manis kan tak elok minum kerap sangat. Jadi, disebabkan dah ada minuman kesihatan Ecolite ni, memang confirm lah tak keliru nak pilih dah. Nampak je, memang ni akan jadi pilihan pertama.Hihi.

Sebab air sarang burung Ecolite buat Diya rasa kenyang & rasa dia “manis buah”. Minum untuk kenyang dalam masa yang sama untuk kesihatan kulit & badan jugak.

SHAKE IT . OPEN IT . DRINK IT Website The Joy Of LifeFacebook The Joy Of Life.Ecolite

Nah bukti minum sampai 3 gelas semalam. Haha!

Minum Kolagen Sarang Burung The Joy Of Life Untuk Kulit Kenyal Cantik 8
Gelas pertama- tak tau perisa apa aku minum.haha
Minum Kolagen Sarang Burung The Joy Of Life Untuk Kulit Kenyal Cantik 9
Gelas kedua- longan
Minum Kolagen Sarang Burung The Joy Of Life Untuk Kulit Kenyal Cantik 10
Gelas ke-3 – perisa original

Latest Comments

  1. Unknown February 24, 2019
  2. ayu March 5, 2019
    • Nurmina October 10, 2019
  3. Unknown March 11, 2019
  4. cah March 26, 2019
  5. Unknown April 4, 2019
  6. zira April 6, 2019
  7. John April 12, 2019
  8. Unknown April 16, 2019
  9. dhiavivadea June 12, 2019
  10. dhiavivadea June 12, 2019
  11. Unknown July 3, 2019

Leave a Reply