TERANCAM! Badak makin pupus kerana MITOS Penyembuh KANSER ?? 1
cd pic berita harian online
Permintaan tanduk badak meningkat di sekitar asia terutamanya vietnam menyebabkan badak menjadi spesis terancam hanya disebabkan kononnya tanduk badak boleh menghapuskan kanser..
Dan ternyata ia hanyalah 1 omongan kosong semata.
Kanser boleh diubati oleh diri sendiri tanpa perlu berlaku zalim ke atas badak yang comel itu okeyh?!
Dan semestinya golongan2 kaya mahukan rawatan terbaik untuk ubat kanser mereka. Apakata mereka belajar ataupun dapatkan rawatan alternatif seperti energy theraphy ataupun belajar senaman pernafasan.. elakkan kimoterapi,ubatan modern dan back to nature, jaga pemakanan, tukar pemikiran menjadi positif… inshaAllah akan sembuh tanpa perlu menzalimi hidupan lain.

Aku hanya mampu menggelengkan kepala apabila melihat golongan kaya yang sakit terpengaruh dengan begitu mudah akan mitos tanduk badak. Dikatakan tanduknya seperti ubat ajaib untuk merawat sakit kanser. Tapi bukan begitu, malah ada pesakit kanser makin bertambah teruk walaupun dah cuba merawat diri guna sumbu badak. 
Makin maju teknologi, makin kaya seseorang ..Semakin sakit badan mereka..Kenapa??
Untuk mengejar kekayaan mereka lupakan kesihatan…Itu harga yang mereka kena bayar dek terlalu mengejar kekayaan. Ada cara untuk mengejar kekayaan, tapi bukan dengan mengorbankan kesihatan sendiri… Umpamanya usaha anda untuk kejar kekayaan hanyalah untuk dihabiskan membayar kesihatan anda di masa akan datang.

Manusia ada potensi untuk menyembuhkan diri sendiri tanpa perlu bergantung pada ubatan modern. Terutamanya pesakit kanser. Rawatan kimoterapi bagi aku rawatan yang tak berapa nak berkesan sebab ia akan memudaratkan bukan menyihatkan. Kerana apa? Kerana banyak kesan sampingan apabila anda mula ambil sesi kimoterapi. KiMo akan turut menghancurkan sel2 baik dalam badan. Jadi apa yang tinggal untuk anda??Nanti aku akan buat artikel khas kesan buruk kimoterapi.

Malahan ubatan modern pun ada kesan jangka panjang untuk badan. Jadi bagaimana untuk merawat penyakit anda? Terlampau panjang untuk aku terangkan di sini apabila ia melibatkan konsep tenaga/energy theraphy.

Adalah lebih baik anda mula beralih daripada ubatan moden dan fokus pada perubatan alternatif yang ternyata tak memerlukan sebarang produk untuk mengubati. Urusan penyembuhan berlaku antara diri dan tuhan. Aku teringin nak merawat pesakit kanser dengan syarat no kimo, no meds.. Hanya berbekalkan kepercayaan yang menyeluruh pada kredibiliti perawat,motivasi,pemakanan,fikiran positif, senaman dan rawatan penyaluran energy ke pesakit, inshaAllah akan sembuh. Dan masa untuk rawatan bukan sehari terus baik.. No no… You need about minima 4 month untuk rawatan..And maybe more..Dan ingat! Semuanya berlaku dengan keizinan Allah S.W.T yang Maha Penyembuh dan Maha Berkuasa atas segala sesuatu.

With Love
Dhiavivadea
0116026692
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *