Dhia

Dhia

Ilmu baking Gluten Free Sourdough

Lepas Dhia lahirkan anak pertama, Dhia mula fokus pada ilmu baking terutamanya untuk pilihan yang lebih sihat iaitu Gluten Free Sourdough, GFSD. Dhia dah hidekan video-video ASMR yang Dhia upload kat Channel Youtube ASMRDHIA. Ini termasuk mukbang makanan-makanan yang memudaratkan…

Home Schooling Journey Untuk Aali

Sejujurnya, dalam hati saya berkata, ” mampu ke aku nak homeschool Aali? Mampu ke aku nak kawal emosi dan tenaga ni? “ Ikut logik rasa macam mustahil. Sebab saya ada bisnes untuk diuruskan dan saya sangat penat menguruskan anak-anak yang…

Berani Jadi Stokis Innai Nunha Neelofa

Fuh! Masa tengah bercuti kat Terengganu, Dya sebenarnya tengah busy plan untuk kembangkan syarikat. Kebetulan dalam waktu sama tu, entah macamana Allah gerakkan hati untuk Dya nampak tawaran join daftar jadi stokis Rasmi Innai Nunha Neelofa wakk. Bila fikir-fikir balik…

Aku Start Jaga Pemakanan Ogos 2021

Assalamualaikum korang! Dah lama gila rasa tak menulis kat blog ni. Bukan kat blog ni je, kat blog lain dan media sosial lain pun takda update sangat. Sejak suami accident haritu, takda mood sangat nak buat kerja-kerja online ni. Banyak…

myllp terbaru

Cara Akses Semula Akaun Myllp Terbaru 2021

Ok, tahun ni memandangkan SSM dah pun tukar paparan website terbaru untuk MYLLP, makanya korang kena set semula akaun masing-masing untuk dapatkan akses. Cara Mudah Akses MyLLP Terbaru Step 01. Klik ke website SSM4U Step 02. Tekan forgot pasword,nanti akan…

Piknik BBQ Luar Rumah Waktu Lockdown

Piknik BBQ Luar Rumah Waktu Lockdown

Mmmm..bila dah kena lockdown ni, confirm ramai rasa murung,stress tak dapat keluar rumah. Terutamanya anak-anak kan? Fitrah manusia sentiasa keluar untuk hirup udara sedar, grounding terus ke tanah, bermain dengan alam ciptaan Allah ni. Piknik Sambil BBQ Tepi Rumah Tapi,…