Alah, 30 Minit Je Pasang Kerusi Eames Nordic. Ni Cara Mudah Siapkan

Sebelum pasang kerusi nordic eames ni, gigih Dya cuba rujuk kat youtube. Tapi, lambat la nak tunggu video tu siap pasang step by step.

Lastly, Dya baca betul-betul instruction kertas yang penjual dah sediakan. Memang agak rumit untuk difahami.

Tapi, korang tak payah susah payah fikir dah. Dya dah tahu cara mudah gila nak pasang siap kerusi nordic nih!

Alah, 30 Minit Je Pasang Kerusi Eames Nordic. Ni Cara Mudah Siapkan 1
Rasanya 20 minit pun boleh siap pasang kerusi nih

Cara Mudah Pasang Kerusi Nordic Eames

Alah, 30 Minit Je Pasang Kerusi Eames Nordic. Ni Cara Mudah Siapkan 2
Bahan yang diperlukan
Alah, 30 Minit Je Pasang Kerusi Eames Nordic. Ni Cara Mudah Siapkan 3
close up set dan skru. Untuk no 2 , bentuk V dia agak senget. no 3 pulak bentuk dia V samarata
Alah, 30 Minit Je Pasang Kerusi Eames Nordic. Ni Cara Mudah Siapkan 4
Step 1. Pasangkan no 2, 9 dan 4.. No 2 tu bentuk V SENGET
Alah, 30 Minit Je Pasang Kerusi Eames Nordic. Ni Cara Mudah Siapkan 5
Step 2. Pasangkan no 3, 9 dan 4.. No 2 tu bentuk V Samarata
Alah, 30 Minit Je Pasang Kerusi Eames Nordic. Ni Cara Mudah Siapkan 6
Rupa lepas dah mix match kan set no 2 dan 3
Alah, 30 Minit Je Pasang Kerusi Eames Nordic. Ni Cara Mudah Siapkan 7
Step 3. Pasangkan besi X pada set no 3. Jangan skrukan lagi sebab nak sambung dengan set X dan set no 2 nanti
Alah, 30 Minit Je Pasang Kerusi Eames Nordic. Ni Cara Mudah Siapkan 8
Step 4. Pasangkan lagi 2 batang besi X. Masa ni boleh skrukan set no 3 guna set skru no 9 kat gambar paling atas tadi.
Alah, 30 Minit Je Pasang Kerusi Eames Nordic. Ni Cara Mudah Siapkan 9
Step 5. Pasangkan besi X (no 5) pada batang kayu set no 2. Jangan skrukan lagi sebab nak sambung dengan set X dan set no 3 nanti
Alah, 30 Minit Je Pasang Kerusi Eames Nordic. Ni Cara Mudah Siapkan 10
Step 6. Lepastu mix matchkan dengan set no 2 dengan set no 3 yang dah dipasang dengan batang besi X yang lain. Masa ni barulah skru setiap penjuru set no 2 tu okay?
Alah, 30 Minit Je Pasang Kerusi Eames Nordic. Ni Cara Mudah Siapkan 11
Ketatkan nat guna bahan set no 6
Alah, 30 Minit Je Pasang Kerusi Eames Nordic. Ni Cara Mudah Siapkan 12
Ni lah rupa dah siap
Alah, 30 Minit Je Pasang Kerusi Eames Nordic. Ni Cara Mudah Siapkan 13
Step 7. Ambil set no 8, susun macamni
Alah, 30 Minit Je Pasang Kerusi Eames Nordic. Ni Cara Mudah Siapkan 14
Step 8. Last sekali, skrukan batang kerusi yang dah siap tadi ke atas kerusi. Skru guna set no 8 .. Tengok kedudukan batang kayu tu. Yang kerusi depan, set no 2. Yang belakang set no 3.
Alah, 30 Minit Je Pasang Kerusi Eames Nordic. Ni Cara Mudah Siapkan 15
Dah siap!
Alah, 30 Minit Je Pasang Kerusi Eames Nordic. Ni Cara Mudah Siapkan 16
Pandangan semua sisi lepas dah siap.

See?? Senang jer sebenarnya nak pasang! Hehe.

Kerusi ni Dya beli untuk kegunaan kat opis.

Selesa jugak duduk atas kerusi nih. Dan lantai tak tercalar pun.

Sebab Dya kan cat lantai opis gun aepoxy. Kena berhati-hati sikit kalau ada barang atas lantai.

So far, Dya tarik kerusi nordic ni takkan calar lantai opis. Sebab bawah tapak kerusi nordic ni ada getah tebal.

Fuhh! Dah bolehla buat kerja office dengan selesa dan tenang lepasni. Yay!

Leave a Reply