السلام عليكم

Tengah2 pagi buta ni ,boleh pulak hakakcomel360 takmo lelap mata ni weh!! Tak mengantuk langsung! What?! Harini antara benda yang saya kerjakan ialah? Belajar menjadi jutawan internet dunia!! Woah!! Tapi, itu bukanlah apa yang saya akan bincangkan okey sayang..Hakak ni, kadang tu bila dah sampai ilham, maka banyaklah yang hakak bebelkan. Biasanya membebel dalam facebook , memang berjela karangan saya..Muehehehe! Nasib engkorang la kalau terasa..Hahaha! Oklah dah dah.. Diya nak bagi FREE!  pattern making / pola untuk menghasilkan beberapa jenis skirt.

Untuk yang dah biasa buat pola, maka engkorang mesti faham gambar kat bawah ni. Tapi, untuk yang ZERO dalam jahitan, KALAU korang ada minat untuk menjahit terutamanya untuk surirumah, pecinta fesyen dan sebagainya, Diya cadangkan engkorang pergilah belajar secara PERCUMA!! di GIATMARA . Belajar percuma selama 6 bulan dan korang dah boleh jadi expert!! Antara yang korang akan belajar hanyalah asas :

  1. Kurung tradisional
  2. Kurung Moden
  3. Baju Melayu Moden
  4. Baju Melayu Tradisional
  5. Blaus
  6. Skirt
  7. Kebaya
  8. Banyak lagi…
FREE PATTERN MAKING FOR SKIRT PART 1 1
Sumber gambar: google

Dan kalau dikembangkan lagi bakat tu, boleh jadi pereka Fesyen mungkin??Yang penting berimaginasi tinggi & I’m working on it!! To be like ELIE SAAB , ZUHAIR MURAD & ramai lagi!! Awhhh, sangat melting dengan seni diorang weh!!!

Click read more untuk bacaan penuh


Banyak lagi yang engkorang boleh dapat kalau rajin cari kat google . Tapi, yang diya jumpa ni yang paling mudah dan senang nak faham. Untuk yang beginner macam hakak ni bolehlah buat rujukan experimen masing-masing ok? ^_^

FREE PATTERN MAKING FOR SKIRT PART 1 2
Pic source :google


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *